Представљен пројекат „Пут ка врху“

Jun 14 2019

У  Дервенти је јуче одржан састанак  на којем је представљен  пројекат „Пут ка врху“ и најављено одржавање осмог Дунавског бизнис форума у Новом Саду и представљени конкурси за пројекте ЕУ. Организатор овог радног састанка је агенција „Медиа Инвент“ из Новог Сада,у сарадњи са Привредном комором Србије, Покрајинском привредном комором Војводине и Универзитетом у Новом Саду.Домаћин састанка био је начелник општине Дервента Милорад Симић,један од добитника признања „Капетан Миша Анастасијевић“ за 2018.годину као „Најбољи партнер“као и  за допринос у промоцији пројекта „Пут ка врху“. На седмом Дунавском  форуму начелнику је уручена и повеља „Лидер одрживог развоја и конкурентности Подунавља“.

Начелник Симић је истакао да ријеч о несвакидашњем скупу и презентацији агенције која спроводи значајан пројекат.“Имао сам прилику да учествујем на седмом Дунавском бизнис форуму у Новом Саду.Био сам једини из Републике Српске и представио Дервенту кроз петоминутно обраћање и промотивни филм.Ово представљање нам је отворило врата да ту причу проширимо и на регионални ниво овдје у Републици Српској. Овдје смо моје колеге из општина регије и шире да развијемо ту идеју ,да будемо партнери и на 8. бизнис форуму подунавских земаља јер ће то бити прилика за сусрет са много значајних људи из различитих области и за размјену идеја и искустава. ЕУ има пара, ми их не знамо узети јер не знамо правити пројекте“,рекао је начелник Симић ,у изјави за медије.

Директор Агенције „Медија Инвент“ и аутор пројекта Владо Маркановић рекао је да је у Дервенти представљен пројекат „Пут ка врху“ који подразумијева привредно и друштвено стваралаштво, те да се он у Србији спроводи од 2000. године, а у Српској од 2016. године.
“ Данас смо се овдје састали да разговарамо о пројекту „Пут ка врху“,о промоцији привредног и друштвеног стваралаштва у овом региону и да упознамо представнике локалних заједница овог региона са новим програмима,пројектима,визијама,како аплицирати ,како доћи до средстава и како та средства реализовати.“Медија Инвент“ заједно са Привредном комором Војводине и Универзитетом у Новом Саду спроводи пројекат већ 19 година. Мотивишемо, афирмишемо и представљамо све оне вриједности које смо заборавили, промовишемо успјех.“, рекао је Маркановић.
На данашњем састанку истакнуто је да ће престижним признањем „Капетан Миша Анастасијевић“ бити награђено око 20 истакнутих субјеката, попут предузећа, брендова,успјешних жена, појединаца, друштвених  установа,локалних заједница.“Свима ће то бити подстицај за још боље резултате,организованији и ефикаснији рад“истакао је Маркановић.

Радном састанку присуствовао је и директор „Лајф пројекта“ из Загреба Иван Жупан који је експерт за пројекте ЕУ. Он је,кроз своју презентацију, појаснио вредновање, уговарање и израду пројеката ЕУ у функцији развоја региона и приближио на који начин је најбоље лобирати.

Састанку су, осим делегација из Новог Сада и Загреба, присуствовали и начелници општина Брод Илија Јовичић, Модрича Младен Крекић, Пелагићево Симо Стакић, Доњи Жабар Никола Ђокановић, замјеник начелника општине Станари Денис Стевановић, начелник Одјељења за привреду општине Србац Марко Михољчић, као и предсједник Скупштине општине Прњавор Жељко Симић.

Осми Дунавски бизнис форум биће одржан 3. и 4. октобра, а учествоваће представници из привреде, дипломатије, културе и медија подунавских земаља као и  Словеније,Хрватске, Црне Горе и Босне и Херцеговине.