Православни вјерници прославили Бадње вече

badnje veče 2021
Jan 08 2021

Као и претходних година Дервенћани су  прославили  Бадње вече окупљањем у храму Успења Пресвете Богородице, гдје је одржана вечерња молитва послије које је освештан и наложен Бадњак.

Начелник општине Милорад Симић је наложио Бадњак и свим грађанима православне вјероисповијести  честитао Бадњe вече и пожелио им много среће и доброг здравља.

„Окупили смо се око храма на највеселије вече,Бадње вече,уочи дана Христовог рођења и види се да су сви наши суграђани раздрагани у ишчекивању тог најсвечанијег празника. По обичају пали се Бадњак,људи су окупљени око цркве чак и у вријеме пандемије и уз све прописане мјере,настављају традицију .Божић је више од празника ,то је вријеме праштања, Божијег мира, жеље за добром у наредној години и вријеме породичне топлине“, рекао је Симић.

Протојереј ставрофор Радојица Ћетковић је истакао задовољство што се и у вријеме пандемије ,у складу са мјерама заштите ,окупља народ у молитви и са радошћу дочекује празнике.

„С обзиром на цијелу ситуацију црква се ,првенствено, понаша и ради оно што је њена мисија,а то је да слави Бога на висини и да благосиља мир и добру вољу међу људима,како то и каже Божићни поздрав. Народ је опет окупљен око своје цркве у оној мјери у којој их је Бог позвао да дођу“, рекао је Ћетковић и позвао вјернике да у молитви потраже мир и благостање.