Потврђена инфекција корона вирусом код још пет особа

kovid 19
Jun 01 2020

На основу налаза Института за јавно здравство Републике Српске од 29.05.2020. који је прослијеђен Служби за хигијенско-епидемиолошку заштиту Дома здравља 31.05.2020.године пет лица из Дервенте је позитивно на корона вирус. Четири лица су тестирана због блиског контакта са лицем код кога је потврђена инфекција корона вирусом док је  једно лице тестирано због постојецих симптома и знакова респираторне инфекције али без познатог контакта са инфицираним вирусом корона.    Служба за хигијенско- епидемиолошку заштиту предузима све неопходне мјере за спречавање ширења инфекције.

Укупан број  тестираних лица на подручју општине ,закључно са 31.05.2020.године је  446, а  код 55 лица је потврђена инфекција. Број тестираних лица на дан 31.05.2020.године је 32, а 15 лица је стављено под здравствени надзор  док је из здравственог надзора изашло 16 лица. Под здравственим надзором је тренутно 133 лица. Двадесетчетири лица су  опорављена  и код њих  је тест на вирус био два пута негативан за редом и она су са болничког лијечења или републичког објекта за изолацију упућена у кућну изолацију, док је десет лица излијечено и код њих је истекла кућна изолација у трајању од 14 дана након два негативна теста.

Од укупног броја лица код којих је потврђена инфекција корона вирусом која су у надлежности Службе за хигијенско-епидемиолошку заштиту  Дома здравља Дервента до сада је смртни исход наступио код четири лица, од тога три са пребивалиштем у Дервенти.