Потврђена инфекција корона вирусом код двије особе

Dom-zdravlja-Derventa
Sep 03 2020

02.09.2020. године потврђена је инфекција корона вирусом код двије особе које не знају да су биле у контакту са особом код које је претходно потврђена инфекција.

 Закључно са 02.09.2020. године инфекција је потврђена код 161. особе, од којих  135 има пребивалиште у Дервенти.  Опоравило се укупно 128 особа, од тога 110 из Дервенте.

Смртни исход је наступио код пет особа из Дервенте.

Под здравствени надзор је 02.09.2020.године стављено 10 особа па је укупно 85  под здравственим надзором.

Поводом почетка школске године Служба за хигијенско-епидемиолошку заштиту Дома здравља у Дервенти издала је сљедеће саопштење:“Почела је 2020/21.година. Школа је васпитно-образовна  установа у којој најмлађи становници наше општине стичу потребна знања, вјештине, социјализују се и изграђују као личности. Сваки родитељ, бака, дека, стриц ,стрина ,ујак ,тетка,брат, сестра, наставник, учитељ, љекар ,свештеник,сваки становник својим понашањем(одговорним или неодговорним) утиче на ширење или заустављање ширења инфекције и даље препоруке надлежних институција  везане за рад школе. Омогућимо својој дјеци да се врате у своје школске клупе и у њима остану до краја школске године. Увјерени да ћемо због својих најмлађих и њихове будућности успјети да се у већој мјери придржавамо препорука о ношењу маски ,избјегавању окупљања и одржавању личне и хигијене простора, желимо свим ученицима ,њиховим наставницима и професорима срећан и успјешан почетак школске године“.