Потписани уговори о стипендирању ученика и студената

stipendisti 014
Apr 12 2021

Градоначелник Милорад Симић потписао је у суботу уговоре  о стипендирању са новим стипендистима. Досадашњим стипендистима придружило се нових 65 студената  и 13 ученика средњих школа.

Планирана средства у буџету града за ову намјену су 200 хиљада марака, а укупно 183 корисника ће примати стипендију у овој школској и академској години .Висина стипендије за студенте износи 120, а за ученике 70 марака.

Градоначелник Симић  је нагласио да су стипендирањем обухваћени сви студенти на државним факултетима који испуњавају услове конкурса.

„Сваке године се издвајају одређена средства  како би се дао вјетар у леђа младим, вриједним и талентованим људима ,а да је ове године тај износ повећан. Студенти  ће од  ове године умјесто 100 примати 120 КМ. Срећни смо што смо у прилици да повисимо износ стипендије, истина не ради се о великом новцу ,а ли се ради о великом задовољству. Ове године каснимо са потписивањем уговора па ће стипендије бити исплаћене ретроактивно .Младе људе треба школовати и пружити им руку помоћи. Све док се школују ,нема бојазни да се неће снаћи и гдје год да буду ,важно је да лијепо представљају оне уз чију подршку су успјели остварити своје циљеве“, рекао је Симић.

Стипендију је ,својим запаженим резултатима  на такмичењима из математике и физике, добила и Уна Теофиловић,ученица другог разреда гимназије у СШЦ „Михајло Пупин“.

„Стипендија ми много значи. То ми је подстицај за све будуће успјехе ,да наставим да се трудим  и драго ми је да је тај труд препознат“, рекла је Теофиловићева.

Студент прве године Медицинског факултета Кристина Перић  је такође будући стипендиста  и каже да ће јој ова помоћ градске управе добро доћи ,с обзиром да је њена мајка самохрани родитељ.

„“Које год трошкове да покријем и мени и мами ће ова средства добро доћи. Чињеница је да је од великог значаја било каква врста помоћи али је исто тако и један велики домаћи задатак да се оправда та стипендија“,истакла је Перићева.

Уговор је у суботу потписао само одређени број нових стипендиста с обзиром да су морале бити испоштоване мјере које су донијели Републички  и Општински штаб за ванредне ситуације,а студенти који нису присуствовали потписивању могу своје уговоре да преузму у шалтер  сали Градске управе