Потписани уговори о обнови 32.стамбене јединице

POTPISIVANJE SPORAZUMA 010
Nov 25 2019

Тридесет и двије породице ,које су у протеклом рату остале без својих домова,потписале су данас у Општинској управи уговоре о изградњи и обнови својих  стамбених објеката, у оквиру Регионалног стамбеног програма ,а у циљу реализације потпројекта  БХ4-К2. Уговори су потписани са представницима Републичког секретаријата за расељена лица и миграције и Општином Дервента.

Замјеник директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Јуричевић  је истакао да је ово један у низу пројеката који су реализовани на подручју општине.

„Из  донаторских средстава данас у радове уводимо 32.стамбене јединице које су порушене током рата на подручју општине. Тренутно се на подручју Републике Српске гради 218 објеката. Вриједност пројекта на подручју Дервенте  је 1,1 милион марака. Очекујемо од донатора да нам продуже рок и одобре пројекте БХ 5 и БХ6 гдје би се преко Владе РС ,а онда и преко нашег Републичког секретаријата провели  програми  у обнови и изградњи кућа“,рекао је Јуричевић и додао да је на подручју Дервенте до сада обновљено више од  700 објеката кроз разне програме које су реализовали претходно Министарство за избјеглице и расељена лица РС и садашњи Републички секретаријат за расељена лица и миграције РС.   Он је у име Владе РС, донатора и Републичког  секретаријата  упутио честитке свим корисницима  те нагласио добру сарадњу са општином у реализацији свих пројеката ,а доказ за то је управо велики број обновљених и изграђених објеката.

Замјеник начелника Синиша Јефтић је истакао да локална заједница даје пуну подршку  оваквим пројектима и честитао свим корисницима који су потписали уговоре. „Вјероватно је мало ко свјестан разарања која су се десила у Дервенти током рата деведесетих година прошлог вијека  и сигурно је да посла на обнови  има много. Надам се да ће сви који чекају обнову кућа све ове године ,добити своје стамбене објекте. Само они знају како је било чекати све ове године да се врате на своја огњишта и вјерујем да им је сатисфакција када дође до оваквог чина као што је потписивање уговора“,рекао је Јефтић.

Извођач  радова је фирма  „Еникон градња“ из Зворника која ће у периоду од 25.до 28.новембра бити уведена у посао и  која  би требала да у року од 150 дана заврши изградњу стамбених јединица за које је данас потписан уговор.

У 2019.години је изграђено и обновљено 56 стамбених јединица на подручју Дервенте,а још 7 је у фази изградње. За 25  стамбених јединица је у току израда пројектно-техничке документације.