Постављене нове столице у Центру за културу

stolice u Centru
Dec 03 2019

У великој  сали  Центра за културу постављено је 240 нових столица. Послије 40 година од свог  оснивања, Центар је добио нови ентеријер.                                                                                                           Пројекат је вриједан око 60.000 КМ, а извођач радова је предузеће „Нивекс“ из Дервенте.

Нови  ентеријер јуче је ,у пратњи својих сарадника и одборника Скупштине општине, посјетио начелник општине Милорад Симић. „ У БиХ постоје три оваква објекта  и  Дервента је почашћена што га има. Прије шест или седам година уложили смо значајна средства да овај објекат у одређеној мјери реконструишемо, с тим да се из године у годину трудимо да нешто побољшамо“, рекао је Симић и нагласио да је након постављања нових столица остало простора за још 60 те да ће у буџету општине за наредну годину бити планирано још средстава за ову намјену.

Директор Центра за културу Јеленко Живковић се захвалио локалној управи на подршци и истакао да је за 40 година постојања Центра за културу кроз њега прошло око милион и по људи. „На годишњем нивоу имамо преко тридесет хиљада посјетилаца и око двије стотине разних догађаја ,тако да смо током цијеле године у пуном капацитету. Желим да се захвалим начелнику и општинској управи што су имали разумијевања за нас у култури, спорту и другим сферама, препознали нашу потребу  и обезбиједили  средства за нове столице“, рекао је Живковић.