Помоћ за дјецу из Удружења Рома Дервента

ROMI 004
Sep 26 2018

 

Начелник општине Милорад Симић  уручио је  јуче средства  за куповину школског прибора и уџбеника дјеци из општинског Удружења Рома .Средства је добило 36 ученика основних и средњих школа.  Држава обезбјеђује средства за уџбенике за дјецу првих и других разреда тако да су средства намијењена  ученицима трећег и виших разреда основних школа.

„Данас смо подијелили средства у износу од по 100 КМ по ученику , ђачке торбе са школским прибором смо већ подијелили првачићима и овим показујемо да смо одговорно друштво према свим члановима и да не правимо разлику по имену и презимену и по националној припадности. Са једном дозом брижности и пажљивости према  овој популацији, настојимо  да им у сарадњи са привредницима, обезбиједимо  радно мјесто како би  им живот текао ваљано“, рекао је начелник Симић и нагласио значај  школовања  дјеце ромске популације .

Замјеник предсједника Удружења Рома  Дервента Мерсиха Ибраковић  захвалила се начелнику Симићу и његовом  тиму на помоћи коју пружају овом удружењу.                                                                                  “ Захваљујем се начелнику што подржава  рад овог удружења .Сваке године нам осим ових средстава обезбиједи  средства и за новогодишње пакетиће и за прославу Ђурђевдана. Никада од  њега нисмо добили негативан одговор када год смо тражили помоћ“, рекла је Ибраковићева. Њено мишљење дијели  и  Драгана Грдановић ,мајка ученика који иде у први разред средње школе :“ Хвала начелнику који увијек има разумијевања за нас. Да њега нема заиста не знам шта бисмо“, каже Грдановићева.                                     Дервентско Удружење  Рома има око 150 чланова. Сва дјеца иду у школу и имају здравствено осигурање.