Под здравственим надзором укупно 95 лица

SLIKA KOVID 19
Apr 14 2020

На  дан 14.04.2020.године у 7,00 часова на подручју Општине дервента под надзором је укупно 95 лица.Шеснаест лица се налази у карантину док је осталима наложена кућна изолација.

Током претходна 24 часа под надзор је стављено пет лица, три са респираторним симптомима, возач камиона и једно лице које је допутовало из иностранства и смјештено је у карантин на Плехану.

За двадесет и два лица је истекао период назора.

Девет лица из карантина је тестирано на корона вирус и њихови налази су у раду.

Из изолације је изашло 561.лице

Током јучерашњег дана извршена је дезинфекција у просторијама Дома за старија лица „Златни луг“, Ватрогасног дома,Пореске управе,Центра за социјални рад, Фонда здравственог осигурања и Шумске управе.

Дана 13.04.2020.године општинска инспекција и комунална полиција поступили  по Закључку  Владе РС о спровођењу мјера заштите у заједници против вируса корона.Извршено је 27 контрола и сачињено 9 записника и 3 службене забиљешке. Општински инспектори су вршили контролу поштовања Наредбе о регулисању рада трговинских и других објеката на територији општине и утврђено је да се иста поштује.

Министар Шеранић је на јутрос одржаној  конференцији за медије рекао да је код 453 особе у Републици Српској потврђен  нови вирус корона,а највише заражених је у Бањалуци.У посљедња 24 часа вирус је потврђен код 28 особа.Код 14 здравствених радника из јавних установа и два радника из приватних здравствених установа у Републици Српској је потврђен вирус.