Почиње реализација друге фазе изградње ватрогасног дома

ugovor sa EHTA -R,jpg
Sep 07 2020

Начелник општине Милорад Симић потписао је протеклог петка уговор о извођењу радова у оквиру реализације изградње друге фазе Ватрогасног дома у Дервенти. Уговор је потписан са извођачем радова, предузећем „Ехта-Р“ из Дервенте.

Објекат ватрогасног дома се тренутно налази у самом центру града и није услован за обављање дјелатности ватрогасне јединице у погледу  гаражног простора , поправке ватрогасних возила и остале ватрогасне опреме. Такође, објекат се налази на мјесту гдје је фреквенција саобраћаја  веома висока, што знатно отежава брзу интервенцију ватрогасне јединице. Због тога се кренуло у реализацију пројекта изградње новог ватрогасног дома и тренутно је при завршетку прва фаза.

„Након завршетка прве фазе, вриједне 288 хиљада марака , надамо се да ће већ у првој половини наредне године ватрогасци моћи да се уселе у нове просторије. Ускоро ћемо расписати тендер  за уређење приступних улица овог објекта“,рекао је Симић.

Драгољуб  Ћустић, власник предузећа „Ехта-Р“ , истиче да ће у другој фази бити постављена кровна  конструкција на гаражном простору,а обухватиће и унутрашње радове и фасаду.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Славен Пијетловић је нагласио да радови теку планираном динамиком те изразио увјерење да ће нови дом грађанима пружити већу сигурност,а ватрогасцима боље услове за рад.

Нови објекат ће се састојати од два дијела , гараже површине300 квадрата и управног дијела на двије етаже.