Počinje distribucija 250 paketa socijalno ugroženim licima na području opštine

Donacija
Apr 08 2020

Vlada Republike Srpske donirala je 130 paketa opštini Derventa  i oni će  biti distribuirani  putem Centra za socijalni rad. Crveni krst je obezbijedio 20 paketa, a 100 paketa je donirao market „ Đurić“. Paketi će putem Crvenog krsta i Centra za socijalni rad biti uručeni socijalno ugroženim licima, a sadrže osnovne životne namirnice i higijenska sredstva.

Načelnik opštine Milorad Simić se zahvalio na donacijama.“Danas su podijeljeni određeni paketi i to je lijep gest. 130 paketa je kompletirala Vlada RS ,a 100 paketa je market „Đurić“ , Crveni krst 20 pa je to otprilike 250 paketa .Biće sigurno podijeljeni onima kojima su potrebn,a to su ranjive kategorije društva .Prave se spiskovi i za oko 185 paketa za poljoprivredu i to su sve nastojanja koja će Vlada RS  učiniti za pomoć ljudima i onima koji su u nemogućnosti da rade. Svi budžetskim korisnicima će biti obezbijeđene  plate na vrijeme,život teče“, rekao je načelnik Simić. On je istakao i činjenicu da se određen broj poljoprivrednika, na inicijativu Stanka Mitrovića, koji imaju prskalice, stavio na raspolaganje Komunalcu i vatrogascima sa kojima će svakog petka od 20-22 sata sredstvima za dezinfekciju „okupati“ grad. U dezinfekciji će učestvovati i preduzeće „Eko Posavina“.Građani treba da se prilagode ovoj situaciji ,u smislu zatvaranja prozora u ovom periodu.

„Kompanija Đurić je izdvojila 30 hiljada maraka za 1150 paketa ,od kojih će 1oo biti distribuirano na području opštine Derventa. Paketi sadrže osnovne životne namirnice i sredstva za ličnu higijenu. Zahvaljujem se opštini Derventa, Crvenom krstu i Centru za socijalni rad koji će distribuirati pakete i nadamo se da će paketi da završe na pravoj adresi “,rekla je Bojana Martić, poslovođa u marketu u Derventi zahvalivši se vjernim potrošačima i kupcima koji  poštuju sva pravila kriznog štaba prilikom kupovine , kako bi u ovim teškim trenucima svi ostali zdravi.

Na donaciji se zahvalio i  sekretar OO Crvenog krsta Radislav Kujundžić i istakao da će ova organizacija u saradnji sa Centrom za socijalni rad putem volontera izvršiti distribuciju paketa za socijalno ugrožena lica.

Maja Popović, direktor Centra za socijalni rad  je naglasila da danas počinje raspodjela prehrambeno-higijenskih paketa koje je obezbijedio premijer Višković. „Paketi su namijenjeni  za najugroženije stanovništvo naše opštine,za lica koja se nalaze u stanju socijalne potrebe odnosno za lica primaoce stalne novčane pomoći“, rekla je Popovićeva te istakla da će  pakete dobiti i lica kaja su materijalno neobezbijeđena,a nisu direktni korisnici Centra za socijalni rad.

Pored doniranih paketa životnih namirnica,opštini Derventa je ,od strane Republičke uprave civilne zaštite, donirano i 30 komada madraca. Prevoz do Dervente je  obezbijedilo preduzeće „Frukta trade“.