Почела замјена столарије на објекту ЈПУ „Трол“

vrtic-trol-derventa3
Oct 09 2018

Протеклог викенда почели су радови на замјени столарије на објекту предшколске установе„Трол“, у оквиру пројекта Зелени економски развој. Пројекат проводи УНДП БиХ у сарадњи са Владом Шведске  и ентитетским фондовима за заштиту животне средине. У оквиру пројекта биће реконструисани и поправљени оштећени дијелови  крова који ће допринијети енергетској ефикасности.

У току су радови и на доградњи објекта ове јавне установе .Нови објекат ће имати површину од око 500м2 и тиме ће бити обезбијеђен додатни простор за пријем већег броја малишана, смањена листа чекања али и побољшани услови боравка у овој установи. Средства за доградњу у износу од 400 хиљада КМ издвојила је Влада Републике Српске, а посао је повјерен дервентској фирми „Ехта-Р“.

Без обзира на поменуте радове, боравак дјеце и њихове активности се одвијају према програму па ће малишани обиљежити и Недјељу саобраћаја од 8.до 12.октобра. У оквиру недјеље планиране су посјете Полицијској станици и Територијалној ватрогасној јединици ,а биће организовани и излети и представа на задану тему.