Почела пријава дјеце за припремну наставу у ЈПУ „Трол“

Pripremna nastava,jpg
Jan 17 2019

У Јавној предшколској установи „Трол“ почела је пријава дјеце за програм припреме у години пред полазак у школу. Будуће првачиће њихови родитељи могу да пријаве до 7.фебруара 2019. године.

Гордана Симић, директор „Трола“ истиче да влада велико интересовање малишана за овај програм.“Ове године програм траје од  1.марта до 31. маја, а намијењен је дјеци која у септембру полазе у школу,а претходно нису била обухваћена цјеловитим развојним програмом предшколског васпитања и образовања .До сада смо увијек имали по четири групе дјеце и очекујемо да ће тако бити и ове године“, рекла је Симићева. Она је додала да је начелник општине Милорад Симић ,за сву дјецу која бораве у вртићу и за ону која ће бити обухваћена припремним програмом, обезбиједио  „Цврчков комплет“ вјежбанки. Са  дјецом ће током програма радити сваки радни дан по три часа дипломирани васпитачи који ће да буду ангажовани путем Бироа за запошљавање.                                   Министарство просвјете и културе Републике Српске ,које је и организатор  овог програма, обезбиједиће средства  за  финансирање васпитача  док ће све остале трошкове финансирати локална  заједница. Родитељи немају никаквих финансијских обавеза у оквиру овог програма.

На  прошлонедјељном  састанку министра просвјете и културе Наталије  Тривић  са директорима предшколских установа у Републици Српској, одржаном у Бањалуци, истакнут је значај Програма припреме дјеце пред полазак у школу  која нису била обухваћена неким обликом институционалног предшколског васпитања и образовања.