Ове године без Сајма привреде и Дервентског вашара

derventski vašar[1]
Aug 18 2020

Због тренутне епидемиолошке ситуације на подручју општине, у циљу заштите здравља становништва, а поштујући мјере које је донио Републички штаб за ванредне ситуације  које прописују да се не смије окупљати више од 50 људи на једном мјесту, начелник општине Милорад Симић је данас у изјави за медије рекао да овогодишњи  15.Сајам привреде и туризма и 169.Дервентски  вашар неће бити одржани.Он је подсјетио  да ни традиционални вашар у Прњавору ,који се одржава око Преображења, такође неће бити одржан.

„Оставимо се славља и окупљања , појавио се нови кластер заражених корона вирусом.Вашар,који окупља од 60 до 80 хиљада људи је мисаона именица у ово вријеме и није добро да буде одржан.Ова традиционална манифестација  није одржана ни у ратна времена ,а и ово су тешка времена. Није припреман ни 15.Сајам привреде и туризма ,који такође окупи велики број људи“,рекао је начелник Симић и још једном истакао да ово вријеме захтијева  одговорно понашање.

Он је такође подсјетио да ће и Дан општине, 28.август, бити обиљежен скромном свечаном сједницом Скупштине општине,на којој ће бити додијељено највише општинско признање  и захвалнице већ познатим лауреатима.