Отворена регионална канцеларија ресурсног центра ЈУ „Будућност“ Дервента

resursni centar
Jun 08 2021

Дана, 03.06.2021. године у Бијељини  је извршена примопредаја регионалне канцеларије ресурсног центра ЈУ Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ Дервента. Канцеларија је смјештена у ОШ „Вук Караџић“ у Лединцима и дјеловаће као саставни дио ЈУ Центра „Будућност“. Сврха отварања канцеларије јесте пружање стручне дефектолошке подршке у раду са дјецом са сметњама у развоју предшколским и основношколским установама с подручја Бијељине, Угљевика и Лопара.

Новозапослени дефектолог ЈУ Центра „Будућност“ ће бити задужен за реализацију активности из надлежности ресурсног центра. Те активности обухватају:

  • евидентирање дјеце са сметњама у развоју предшколског и основношколског узраста;
  • процјену потреба и могућности дјеце са сметњама у развоју;
  • индивидуални рад са ученицима;
  • савјетодавни рад са наставницима и родитељима, те обуке о употреби асистивних технологија;
  • адаптацију уџбеника и слично.

 

Директор Владан Поповић истиче да ће се отварањем канцеларије у Бијељини омогућити велика подршка у раду са дјецом са сметњама у развоју предшколским и основношколским установама. Наводи да је ЈУ Центар „Будућност“ један од четири ресурсна центра у Републици Српској, а стручни рад ће се заснивати на раду са слијепим и слабовидим ученицима на територији читаве Републике Српске и дјецом са сметњама у развоју на подручју добојске и бијељинске регије.