Otvoren novoasfaltirani put Babići u Crnči

Babići Crnča
Nov 04 2019

Načelnik opštine Milorad Simić  je svečanim presijecanjem vrpce,u prisustvu svojih saradnika i brojnih mještana Crnče, u subotu otvorio novoasfaltiranu dionicu puta u zaseoku Babići.

Radi se o dionici dugoj oko 400 metara  i ona je zvršavana u dva navrata.Milorad Babić, mještanin , ističe da je put asfaltiran uz pomoć i podršku lokalne zajednice .“Opština je obezbijedila sredstva  s tim da su mještani imali svoje učešće.“,rekao je Babić i zahvalio se načelniku Simiću kao i Živku Vukičeviću i  Slavenu Gojkoviću koji su pomogli u pokretanju inicijative za asfaltiranje ove dionice.On je izrazio nadu da će još jedan put-dionica ,koji se isto zove Babići  u dužini od nekih 500 metara biti asfaltiran  i da će da bude izgrađen manji most i tada bi radovi  na infrastrukturi  u ovom dijelu bili u potpunosti završeni.

Načelnik Simić je istakao da na ovom području ima stanovništva i da je riječ o najjužnijem dijelu naše opštine.

„Ovo je  18.putni pravac finansiran iz budžeta opštine ove godine,uključujući i rehabilitaciju puteva u Pojezni i Kostrešu.Danas smo se okupili da proslavimo zadovoljstvo sa mještanima zaseoka Babići u Crnči. Treba izraziti zadovoljstvo i pokazati da života itekako ima u ruralnom području naše opštine. Radi se o kraju udaljenom tridesetak kilometara  od centra grada i asfalti se u dobroj mjeri privode kraju. Sada je vodovod na redu koji će takođe biti vjetar u leđa kvalitetnijim uslovima života mještana. Struja je već riješena i onda čovjek bude počastvovan  kada  živi u ovakvom selu kao što je Crnča“,rekao je Simić naglasivši da će se na ovom području raditi i iduće godine. „U toku zime sigurno ćemo definisati projekat  za rješavanje vodovoda u ovom južnom kraju ,odnosno osinjskom .Spreman sam pružiti ruku  kao i do sada i ispoštovaćemo pravilo da opština učestvuje u realizaciji sa polovinom potrebnim sredstava“, istakao je načelnik.