Одржано 12. Вече духовне музике

vece-duh-muzike-derventa-1
Oct 29 2018

Интернационални мултирелигијски и интеркултурни центар „Заједно“ из Дервенте  организовао је ,под покровитељством начелника општине Милорада Симића, Вече духовне музике. Ова јединствена манифестација у Републици Српској и БиХ одржана је по дванаести пут и већ одавно носи епитет традиционалне.                                                                                                                                  Дервента је још једном показала да је град мира, толеранције и разумијевања, рекао је предсједник ИМИЦ „Заједно“ Фадил Пелесић.

„Потврдили смо и да је Дервента културни центар јер је ова манифестација постала позната и изван граница регије и државе. Увијек је лијепо гледати извођаче духовне музике свих конфесија,како наше сталне учеснике тако и оне који су ову манифестацију увеличали бар једном током претходних издања“,рекао је Пелесић .Он се захвалио локалној заједници на подршци у организацији манифестације. 

Вече духовне музике почело је наступом дервентског хора „Мозаик“ који се присутнима представио пјесмама „Богородице дјево“, „Какав пријатељ је Исус“ и „Нек миришу авлије“, а потом је наступила пјевачка група КУДМ „Босиљак“ из Дервенте.  Дервенћани су били у прилици и да уживају у изведбама Градског хора из Маглаја, „Витешких акорда“ из Витеза и хора „Адоро“ из Орашја.

Солистикиња бањалучке Хришћанске адвентистичке цркве Вања Субашић  која је већ низ година гошћа на овој манифестацији, представила се дервентској публици нумерама ”Радуј се земљо сва” и “Своја ћу кољена”.Субашићева је  имала само ријечи хвале за манифестацију

„Ово је једно предивно вече и скуп људи различитих поднебља, вјера и нација који су удружени својим гласовима, креирали ово величанствено вече .Мислим да би и други градови требали да организују нешто слично јер је ово живот и радост“, истакла је Субашићева по завршетку концерта.

Вече је завршено традиционалним заједничким извођењем божичне пјесме „Тиха ноћ“ .