Одржана друга трка Отвореног првенства БиХ у мото-кросу

IMG_3495
Sep 14 2020

Након прве трке у Бугојну ,у недјељу је у Дервенти  одржана друга трка Отвореног  првенства БиХ у мото-кросу „Дервента МX 2020“ на МX стази „Дервента“. Трка је уједно и дио отвореног првенства Републике Српске.

Након прошлогодишње успјешно организоване трке ,ове године је Мото клубу „Мирон  Мото “ додијељено право на организацију једне од трка отвореног првенства  БиХ. Трка је окупила 32 такмичара који су се такмичили у пет категорија .

Мирослав Милојевић, оснивач мото клуба није крио задовољство одзивом возача  и публике иако је трка организована уз велика одрицања због тренутне епидемиолошке ситуације ,а посебно уз чињеницу да је главна карика у клубу Милојевић  повријеђен у првој трци у Бугојну .

„Ово излетиште је постало ново лице Дервенте.Постали смо препознатљиви по мото-кросу,а то је нешто за чим тежим дуги низ година и разлог што сам се посветио овој врсти мотоциклизма“,рекао је Милојевић.

Трку  су пратили и челници Мото савеза БиХ који су истакли да је мото крос спорт нових генерација.

„Ово што ради екипа Дервенте је сјајно, они не посустају  иако финансијкса ситуација у мотоциклизму није нимало завидна“, рекао је предсједник Мото савеза  БиХ Давор  Кожул  нагласивши  да возачима вријеме није ишло на руку јер је било доста прашине на стази али  да су без обзира на тешкоће приредили прави спектакл за публику.

Учеснике трке поздравио је и добродошлицу у Дервенту им пожелио замјеник начелника  Синиша Јефтић.