Одржана шеста сједница Скупштине ОО Црвеног крста

skupština crvenog krsta 001
Mar 01 2021

Општинска организација Црвеног крста Дервента одржала је шесту редовну сједницу,осмог сазива ,Скупштине ове организације. Скупштини је присуствовао 31 члан Скупштине.                                       Сједница је била извјештајног карактера и на њој су разматрани и усвојени записник са пете сједнице Скупштине, Извјештај о раду, Извјештај о финансијском пословању и Извјештај Надзорног одбора у протеклој 2020.години.

Пандемија корона вируса у протеклој години је знатно одредила активности ове организације. Црвени крст је у првој половини године своје активности проводио у складу са наложеним мјерама од стране Републичког и Општинског штаба за ванредне ситуације.

„Рад је био специфичан због корона вируса и ми смо се,као и сва удружења,прилагодили новој ситуацији.Од пола године смо кренули са нашим активностима, а до тада највише смо се посветили особама старијим од 65 година, којима смо набављали лијекове и потрепштине,а уз то дијелили и хуманитарну помоћ,све у складу са одлукама штаба. Чланови Скупштине су данас разматрали наш рад и позитивно се изјаснили о нашем раду ,а и надзорни одбор је дао позитивну оцјену о материјалном и финансијском пословању у 2020.години“,рекао  је Радислав Кујунџић,секретар ОО Црвеног крста. Захвалио се локалној управи на подршци и свим волонтерима који су показали велику хуманост. Посебну захвалност је упутио Републичкој организацији Црвеног крста на донацији у заштитној опреми али и финансијским средствима те јавним установама и приватним предузећима који су својим донацијама помогли  рад ове организације. У протеклој години проведене су три акције добровољног даривања крви и прикупљене су  244 дозе или 80 литара ове драгоцјене течности. Проведен је и Програм обуке у пружању прве помоћи за возаче и ову обуку је прошло 275 кандидата.У оквиру Дјечије недјеље и Недјеље солидарности подијељени су пакети помоћи у храни и потрепштинама,а подијељено је и 9 пакета помоћи тражиоцима несталих особа преко 65 година, које је донирао Међународни Црвени крст. На терену је 41 мјесна организација обновила своје чланство, осим организације у Жеравцу гдје то није урађено из објективних разлога. У 2020.години евидентирано је 1.507 чланова Црвеног крста Дервента.Остварена је изузетно добра и коректна сарадња и добра координација у раду са ОО Цивилне заштите.

ОО Црвеног  крста  је прошлу годину завршила са вишком прихода над расходима у износу од 1.827 КМ. Средства из буџета општине су остала на истом нивоу као и претходних година,а крајем године ова организација није имала неизмирених обавеза према радницима и другим правним и физичким лицима.