Одржана друга акција добровољног даривања крви

IMG_0437
Aug 16 2019

Дервенћани су још једном показали своју хуманост на  другој овогодишњој хуманитарној акцији даривања крви ,која је јуче (четвртак) одржана у Касарни „Здравко Челар“, у организацији општинске организације Црвеног крста Дервента. Од 130  пријављених кандидата њих 93 је дало драгоцјену течност,што је по ријечима секретара  ООЦК Дервента Раде Кујунџића  изузетан одзив с обзиром на чињеницу да су на акцији учествовали  добровољни  даваоци  и  припадници  Оружаних снага БиХ.

У љетним мјесецима потребе за залихама крви су повећане због тога је сваки добровољни давалац од великог значаја за Трансфузиологију  добојске болнице „Свети Апостол Лука“.Кажу да крв треба да чека пацијента ,а не пацијент крв. „Била је повећана потрошња, па нам је нестало и одређених крвних група али захваљујући хуманим људима тешкоће су превазиђене и сви пацијенти су адекватно збринути“, истакао је Божидар  Славујовић, трансфузиолог  добојске болнице и додао да су залихе крви на задовољавајућем нивоу  захваљујући овој и другим акцијама на добојској подручју.

Добровољне даваоце је посјетио и начелник општине Милорад Симић .“Ово је посебна мисија,ово раде посебни  људи ,он знају шта значи дати драгоцјену течност за добро других људи.Ми увијек радо пружимо  моралну и финансијску  помоћ овој акцији. Захваљујем  се свима који су дали крв и позивам и друге ,који су у могућности  да ураде исто“рекао је начелник Симић.

Представници  ОО ЦК  и локалне управе ,под мотом „Дарујмо крв,спасимо  живот“,позвали су све даваоце крви да се у што већем броју одазову у трећој акцији ,која би требала да буде одржана у децембру.

У организацији акције су ,као и претходних година ,учествовали припадници Оружаних снага БиХ.