Одржана 33.сједница Колегијума Скупштине општине

kolegijum 020
Feb 19 2020

Тридесетшесто скупштинско засједање биће одржано 27. фебруара, одлучено је то на 33.сједници Колегијума Скупштине општине.Пред одборницима ће се наћи тридесет тачака дневног реда. Одборници ће одлучивати о просјечној коначној грађевинској цијени квадратног метра корисне површине стамбеног пословног простора на подручју општине, о измјени одлуке о комуналним таксама,о приједлогу плана коришћења средстава за техничко опремање, изградњи објеката и чувања ватрогасне опреме које користи Територијална ватрогасна јединице у току 2020. године,те о изградњи вишенамјенског објекта у Доњој Лупљаници.

Пред одборницима ће се наћи и информације о стању јавног реда и мира ,безбједности грађана и имовине на подручју општине у 2019.години, о стању у области снабдијевања електричном енергијом те информација о упису ученика и стручној заступљености наставног кадра у школској 2019/2020.години у основним школама.

Осим тога, одлучиваће се и о неколико рјешења из области имовинских односа и продаји неизграђеног градског грађевинског земљишта у својини општине путем лицитације, а на дневном реду је и приједлог акционог плана за превенцију и сузбијање насиља у породици у 2020.години , извјештај о раду Одбора за жалбе за 2019.години и расписивању избора за чланове Савјета мјесне заједнице Бијело Брдо.У  Управни одбор Дома здравља требало би да буде именован један члан.

Шеф Клуба одборника СДС-а Бранко Катанић предложио је да се у наредном периоду  одржи посебна, тематска сједница о одласку становништва како би се направила анализа стања, те усагласиле конкретне мјере и рјешења. Током Колегијума је договорено да једна таква сједница захтијева детаљну припрему, те да је најприје потребно усагласити ко ће припремати материјал потребан за одржавање сједнице.