Одржана 19. сједница Колегијума Скупштине општине

19. kolegijum
Oct 19 2018

На  јуче одржаној  19.сједници  Колегијума Скупштине општине Дервента донесена је одлука да 21.сједница  Скупштине општине буде одржана  31.октобра  2018. године. На дневном реду сједнице наћи ће се 37 тачака.

На приједлог замјеника начелника општине Синише Јефтића  дневни ред је допуњен  са Нацртом Стратегије развоја Општине Дервента за период од 2018. до 2025.године,а са дневног реда је повучена тачка која се односи на приједлог одлуке о продаји  неизграђеног грађевинског земљишта у својини општине у обухвату РП „Дервента-Сјевер-Луг“  путем лицитације због  већег обухвата плацева  па ће ова тачка да буде  разматрана на првом скупштинском засједању  у новембру .

Пред одборницима ће се наћи извјештај о извршењу буџета за период од јанура-јуни 2018. године,нацрт одлуке о комуналној накнади, сет тачака које се односе продају или замјену некретнина, приједлози одлука о приступању изради Урбанистичког плана за урбано подручје општине, о доношењу РП „Рампа“, нацрта дијела РП „Индустријска зона“, приједлог одлуке о давању на управљање , коришћење и одржавање имовине у својини општине  ЈУ „Спортско-културни центар“ Дервента,те именовање комисије за спровођење  јавног  надметања .

Биће разматрана и информација о остваривању права бораца , војних инвалида и породица погинулих бораца у протеклом рату у складу са Законом о њиховим правима,о разрјешењу вршилаца дужности и именовању  чланова Управних одбора у ЈУ Центар  за културу, Спортско-културни центар и Центар за социјални рад те годишњи програма рада за 2018/19. годину и информација о раду и пословању ЈПУ „Трол“ од јануара до јуна 2018. године.

Дневни ред је допуњен темама које су предложиле јавне установе са подручја општине ,а односи се на њихово  пословање у првих шест мјесеци .Биће разматрана  и информацијама о раду и стању основног и средњег образовања у основним и средњим школама.

Секретар  Скупштине општине Сања Малешевић је упознала чланове Колегијума да је престао мандат одборнику Драгану Вукадиновићу и да ,по Закону, Славку Бојанићу тече мандат од 22.8. 2018. године. Бојанић ће на 21. сједници положити свечану заклетву.

Замјеник начелника је чланове  Колегијума је обавијестио да је потребно да активисти политичких партија уклоне плакате који су  постављани за октобарске изборе јер ће, у противном, инспекцијске службе примјењивати  санкције . Такође,обавијестио је да ће  начелник у наредном периоду сазвати састанак са свим корисницима пословних простора у својини општине са циљем договора ,шта и како даље што се тиче коришћења тих простора.

Чланови Колегијума усвојили су једногласно  и  Записник са 18. сједнице Колегијума.