Održan tradicionalni novogodišnji prijem

PRIJEM
Dec 30 2019

Načelnik opštine Milorad Simić priredio je u četvrtak u Centru za kulturu tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike privrednog, političkog, javnog,kulturnog, vjerskog i sportskog života opštine, nevladinih organizacija te medija. Rezumirajući godinu na izmaku, načelnik je istakao da je posebno zadovoljan činjenicom da je ovogodišnji budžet ispunjen u potpunosti i da je budžet za iduću godinu dobio podršku svih odbornika.

„Derventa će i naredne godine uložiti sopstvena 2 miliona maraka u nadogradnju, a treba istaći da je otvoren novi dio vrtića Trol, a da su pred otvaranjem Gerontološki centar Derventa i zgrada socijalnog stanovanja sa 30 stanova, dok su u toku projekti poput izgradnje parka „9. januar“ i rekonstrukcija Partizanovog igrališta. Mi danas, praktično, nemamo nezaposlenih, imamo 32 strana investitora i izvoz od 13.000 maraka po glavi stanovnika, što je najbolji rezultat u regionu. Zbog svega toga smo i aplicirali za status grada“,rekao  je načelnik Simić, istićući  da je i dalje jedan od osnovnih ciljeva ulaganje u sport i mlade. U narednom periodu nastaviće se i izgradnja vodovoda ka južnom dijelu opštine ali je u planu i realizacija i drugih značajnih projekata.Načelnik je uputio čestitku svim građanima Dervente za nastupajuće praznike .

Za postignute rezultate i ove godine stigle su nagrade opštini  kao najboljoj lokalnoj zajednici  za kreiranje dobrog ambijenta  za razvoj preduzetništva u Srednjoj i jugoistočnoj Evropi od strane Svjetskog kongresa preduzetnika  i dvije nagrade načelniku za dosadašnje rezultate u povezivanju ljudi, tržišta u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

Predsjednik Skupštine opštine Derventa  Marijan Kljajić zadovoljan je radom ovog tijela tokom 2019. godine, posebno usvojenim budžetom opštine te izrazio nadu da će takav rad biti nastavljen i iduće godine.

Protekla godina  bila j uspješna i za derventsku fimu „Sanino“ koja je ove godine obilježila dvadeset godina uspješnog rada . Vlasnik preduzeća Radovan Pazurević rekao je da su planovi ispunjeni, pa čak i premašeni, navodeći da su za ovu derventsku firmu danas vezani svjetski obućarski brendovi.

„Imamo mogućnost da, ako na tržištu rada ponuda bude zadovoljavajuća, da proširimo svoju djelatnost i iskreno vjerujem da ćemo naredne godine imati bolje poslovne rezultate. Nadam se da će Derventa dobiti status grada što će dati privredi vjetar u leđa i otvoriti nove vidike, naglasio je Pazurević, čestitavši radnicima i stanovicima opštine Derventa predstojeće praznike.