Одржан пријем за мајке са троје и више дјеце

Nov 08 2019

Начелник општине Милорад  Симић је организовао је јуче други овогодишњи пријем за мајке које су од јуна  до данас родиле треће и свако наредно дијете,близанце или тројке. Начелник је малишане обрадовао пригодним поклонима ,а мајкама уручио средства за новорођене бебе, за треће, четврто и свако наредно дијете по 600 КМ, а за близанце 2.000 КМ.

Средства су добиле 22. мајке од којих је једна мајка родила близанце, двије мајке су родиле четврто ,а 19 мајки је родило треће дијете.

Начелник  Симић је рекао да се ради о свечаном дану који је испуњен са много љубави ,а најмање чиме се овај пријем може да оплемени су скромни финансијски поклони.“Ово радимо финансијски  скромно али са пуно љубави. Све ово би могло и без пријема тако да на кућне адресе пошаљемо одлуку и новце  али лијепо да дођу да се видимо ,разговарамо и упознамо. Зато сам и уприличио овај пријем како би дошли,не само мајке већ и очеви и остала дјеца,да се дружимо и да нам остане фотографија као лијепа успомена.Логично је имати више дјеце. Дјеца се не рађају тамо гдје има пара јер је новац релативна ствар него се рађају  тамо гдје има љубави и вјере у своју породицу и своју државу. Увијек говорим да сам и ја из вишечлане породице и сви смо се некако снашли“, рекао је начелник Симић и нагласио  да се овим гестом не може ријешити проблем породице  јер  то је симболична помоћ  чији би износ у наредном периоду требао да буде повећан.

Сања Савковић из Горњег Детлака, мајка четворо дјеце, је новинарима рекла да је одувијек жељела да има велику породицу па је проширење породице за све чланове права срећа и радост. „Имамо Драгану,Дајану,Кристијана и Кристину . Најстарија кћерка има 18 година и веће је удата,средња има тринаест, ,син је осмогодишњак и беба има пет и по мјесеци. Иако ја највише времена посвећујем и проводим са бебом ,сви укућани ми радо помажу јер је муж запослен у Словенији.Дјеца су се много обрадовала и са великим нестрпљењем су ишчекивали да ова дјевојчица дође на свијет“,рекла је Савковићева.

У овој години је поднесено 45 захтјева ,а укупна средства која су издвојена за ову намјену  су 34 хиљаде марака. Свакако је интересантан податак да је у овој години рођено чак пет близанаца.