Одржан осмо дјечији фестивал „Распјевани мај“

Raspjevani maj
May 30 2019

Регионални дјечији музички фестивал „Распјевани мај“ одржан је у уторак  у Центру за културу у Дервенти. Домаћин и  организатор фестивала био је  Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“. Традиционално такмичење у вокалном извођењу окупило је ученике основних  школа из Добоја,Петрова, Прњавора, Брода,Модриче, Бољанића и Дервенте. Фестивал је ове године одржан по осми пут . Ради се о манифестацији која се одржава у оквиру прославе  крсне славе и Дана Центра.

„Као и сваке године ,наша школа је приредила пригодан програм  који је представљен у оквиру фестивала.Ове године имали смо највећи број пријављених, укупно 20.Надарени ученици су се такмичили у двије категорије и то од првог до петог разреда и од шестог до деветог“,истакао је директор „Будућности“ Владан Поповић.

Жири у саставу професорица музике Милијана Жунић, Валентина Шатара и Мирјана Ђукић одлучио је прву награду  у, у категорији старијих основаца, додијели  Маји Китић, ученици осмог разреда  ОШ „Бранко Ћопић“ из Прњавора за пјесму „Ђелем,ђелем“ док је најбоља међу млађим основцима била Елена Матић, ученица ОШ „19.април“ из Дервенте са пјесмом „Златни дан“.

Жунићева је истакла да се на фестивалу увијек представе талентовани ученици тако да жири , на основу малих детаља, одлучује које је дијете боље.“Ученици углавном изводе најпопуларније забавне пјесме па чак и они мањег узраста .Моја препорука је да не узимају много тешке пјесме за ова такмичења, а поготово млађи који би требало да пјевају дјечије пјесмице“, рекла је Жунићева.

Програм су употпунили и ученици Центра „Будућност“ са драмским комадом односно одломком из филма „Лајање на звијезде“, у којем су заједно са ученицима наступили и наставници.

Поред многобројне публике, фестивалу су присуствовали и замјеник начелника Синиша Јефтић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.