Одржан новогодишњи пријем

prijem-derventa3
Dec 31 2018

Поводом завршетка календарске године, начелник општине Милорада Симић организовао је традиционални новогодишњи пријем за представнике привредног, политичког, културног, спортског живота општине те за представнике јавних предузећа и установа,полиције Оружаних снага, мјесних заједница и вјерских институција.

Општина Дервента је и у 2018. години реализовала значајан број пројеката и она и даље ужива респект и углед локалне заједнице у којој се може успјешно и продуктивно дјеловати и у којој руководство општине подржава сваки напредан пословни пројекат.

Начелник Симић  је изразио задовољство и наставком позитивних трендова општине, првенствено бројем привредних субјеката, домаћих и страних, као и запосленошћу. Готово 700 привредника и 115 пољопривредних произвођача ,који такође имају статус привредника, запошљава око 7.000 радника.Ми и даље стојимо високо по неким параметрима у БиХ и доста високо у РС када је у питању извоз и запошљавање као и када је у питању број страних компанија ,са извозом од 302 милиона марака ,са увозом од 260 милиона марака“,рекао је Симић и осврнуо се на пројекте који су реализовани или је реализација у току.“Пројеката је било  али морамо споменути неке, све је то у вриједности око 4 милиона. Неки су завршени,неке ћемо завршити у наредној години.И у идућој години буџет поново обезбјеђује 1.3 милиона, од виших нивоа ће се сигурно „накалемити“ толико колико будемо знали сарађивати и радити, хоћу да вјерујем да ће то ићи ваљано. Скоро завршавамо проширење вртића, урадили смо помоћни објекат,ту је и пројекат изградње градског парка,завршени сеоски водоводи, завршетак водовода „Липе“, пуно расвјете, пуно рехабилитованих сеоских путева, 20 мањих и 4 велика и   урађено је пуно посла“,истакао је начелник и свим грађанима општине упутио честитке поводом настушајућих празника.

Годину је успјешном оцијенио и предсједник Скупштине општине Маријан Кљајић који је такође упутио честитке свим грађанима општине.