Одржан концерт класичне музике

IMG_4296
Oct 22 2018

Дервенћани су , протеклог петка , имали прилику да уживо послушају дјела Бетовена, Шопена, Моцарта,Рахмањинова и  Дебисија у извођењу студената Академије умјетности у Бањалуци. Публици су се представили професорица  бањалучке Академије  Сњежана Поповић Вулета и студенти  Јована Бранковић из Бањалуке и  Драгана Латиновић из Дервенте.

„Репертоар је пресјек свега што клавир може да понуди.  Жељели смо да и у Дервенти, родном мјесту студенткиње Драгане Латиновић , покажемо оно што смо дуго вјежбали. Изабрали смо из класичне литературе оно што је свима занимљиво. Класична музика је свевременска и младе људе треба  усмјеравати  и едуковати  ка истинским вриједностима класичне музике“,рекла је Поповић Вулета.

Један од иницијатора одржавања овог концерта је Дервенћанка Драгана Латиновић која  је заједно са  професорицом  Сњежаном дошла на идеју да направе концерт у Дервенти. „Свака од учесница је одсвирала по једну композицију соло ,а заједно и дјела за 4 и 6 руку“, рекла је Латиновићева, иначе студент на одсјеку за клавир. Тако су Дервенћани могли да послушају Шопенове „Баладе“, Бетовенове „Сонате“,Дебисијеве „Бергамске свите“,Моцартове сонате за клавир четвероручно и кратке Рахмањинове комаде за клавир шесторучно.