Одржан 15.Међународни фестивал хумора и дјечијег стваралаштва

FESTIVAL HUMORA I DJEČIJEG STVRALAŠTVA 103
May 20 2019

Протеклог петка ,улице града су биле испуњене дјечијим смијехом и радошћу. Традиционална манифестација  „Међународни фестивал  хумора и дјечијег стваралаштва“,који организује Основна школа „19.април“,окупила је и ове године велик број учесника и посјетилаца. Петнаести  фестивал је почео пријемом ученика, којима су уручене дипломе за најбоље ликовне и литерарне радове на конкурсу који је расписала школа. Стигао је већи број радова из цијеле Републике Српске ,а награђена су по три рада  у категоријама виших и нижих разреда .Специјална награда за учешће  на ликовном конкурсу додијељена је Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ из Дервенте. Након подјеле диплома ,услиједио је незаобилазни  дефиле улицама града . Сви  су се потрудили да заблистају и да маштовитим костимима и приредбом забаве многобројну публику у Спортско-културном центру. Учитељи су заједно са својим ученицима осмислили и реализовали најкреативније идеје, наравно уз помоћ њихових родитеља. Било је ту и јагодица, јабука,кувара,лептирића, ликова из грчке митологије,цвјетних вила,облака и многих других.

„Ово није само фестивал  ОШ „19.април“ него све дјеце Дервенте. Пресрећна сам јер сваке године у дефилеу учествују и ученици ОШ „Никола Тесла“, дјеца са сметњама у развоју из Центра „Будућност“,малишани из све три предшколске установе и полазници Центра за њемачки језик „Глоса“ у Дервенти. Данас је у дефиелеу било око три стотине учесника“, рекла је Елвира Миљић,директор ОШ „19.април“ и изразила захвалност начелнику општине на подршци коју пружа манифестацији  свих ових петнаест година.

Од почетка манифестације локална заједница подржава ову манифестацију. Замјеник начелника Синиша Јефтић , честитајући  организаторима и учесницима фестивал,је истакао задовољство што је Дервента једна од првих локалних заједница која је покренула овакав фестивал.“Сама чињеница да 15.пут организујемо ову  манифестацију је једна велика ствар. Године говоре колико то траје, колико је рада и труда потрошено за ове креације свих ових година. Задовољство је бити дио ове приче и један од њених зачетника у Републици Српској па и шире“; истакао је замјеник Јефтић.

 Ове године је на фестивалу учествовала и ОШ „Свети Сава“ из Котор Вароши која је дервентској публици представила представом  „Кад би мени дали један дан“.