Обиљежена „Недјеља борбе против туберкулозе“

IMG_3213
Sep 28 2018

Према  календару  Свјетске здравствене организације  трећа недјеља септембра је резервисана  за подсјећање на борбу против туберкулозе . Тако је  и Општинска организација  Црвеног крста Дервента,у складу са  својим могућностима , обиљежила „Недјељу  борбе против туберкулозе“, од 14. до 21. септембра и  провела редовне активности које  су везане за ову седмицу.

Комисија за Подмладак и омладину Црвеног крста  организовала је предавања у четири основне и двије средње школе о превенцији и лијечењу од туберкулозе. Иста комисија је организовала дистрибуцију 25 постера по школама и извршила продају 100 комада маркица Црвеног крста.

Комисија за социјално хуманитарну дјелатност је 20. И 21. септембра извршила дистрибуцију 34 пакета хране за социјално угрожена лица на терену која болују од туберкулозе и других болести. Донатори пакета били су Црвени крст Републике Српске, мјештани МЗ Осиња и  СПЦО  Ново Насеље.

У склопу Дома здравља нема одјељење за болничко лијечење плућних болести те Комисија није вршила посјете тим установама.