Обиљежена „Дјечија недјеља“

dječija nedjelja 033
Oct 05 2018

Дјечију недјељу ,која се ове године обиљежава под слоганом „Вјерујем у себе“, разним активностима су обиљежили и малишани у Јавној предшколској установи „Трол“. Сваки дан у недјељи  малишани су имали посебно организоване активности. Обиљежавање „Дјечије недјеље“ малишани  су  почели  заједничким дружењем  уз кино представу . Другог дана су  дјеца из старије вртичке групе помагала тетама у јасличким групама да хране и пресвлаче њихове мале другаре . Организовано је и путовање у Градишку на малу олимпијаду гдје су малишани из двије старије вртичке групе учествовали у спортским такмичењима и показали шта су научили у малој школици спорта али и у оквиру установе. Да су били добри на такмичењу, показује и освајање другог мјеста.

Сарадња са породицом је веома битна и приоритет је у раду са дјецом , истичу у овој установи, па због тога сваке године организују и дружење са бакама и декама. Јуче су малишани уживали у спортским активностима са бакама и декама  који су се борили за симболичне  награде,а које су опет обезбиједили малишани.

 Данас су у посјети малишанима били представници општинске организације Црвеног крста  и уручили им слаткише које је обезбиједила ова организација. „Данас је завршни дан наше хуманитарне акције која је проведена од понедјељка до данас ,у којој су родитељи са својом дјецом прикупљали пакетиће са храном и средствима за хигијену тако да нам је данас у гостима Црвени крст .Послије предавања  и подјеле слаткиша нашој дјеци од стране  Црвеног крста ,они  ће преузети  пакетиће које су дјеца припремила са својим родитељима и однијети их дјеци у вишечланим породицама“, рекла је Гордана Симић, директор „Трола“.                                                           Предсједник Општинске организације Црвеног крста Емилија Пајић је истакла да се ова активност проводи сваке године прве седмице у октобру , у оквиру које се посјете дјечије установе и дјеци уруче пригодни поклони. “Данас смо у овој установи малишане обрадовали слаткишима,а они су нама заузврат , заједно са својим родитељима, бакама  и декама ,прикупили пакете којима ћемо помоћи дјеци из вишечланих породица да и они запамте и осјете да је недјеља  дјетета“,рекла је  Пајићева. Представници Црвеног крста су такође током ове недјеље  посјетили и Удружење родитеља дјеце и омладине са сметњама у развоју „Сунце“ и  Клуб „Бамби“ и дјеци уручили слаткише  чији је донатор био Жељко  Каиновић из Осиње,  а у школама је подијељен едукативни материјал  о дјечијим правима из Конвенције коју је усвојила Генерална скупштина Уједињених нација 1989.године.