Обиљежен 4.јули-Дан борца

IMGP3838
Jul 07 2020

У организацији Општинске организације Савеза удружења бораца Народноослободилачког рата и Мјесне заједнице, а под покровитељством начелника општине у Појезни је 4.јула обиљежен Дан борца. Сваке године се управо на овај дан  поред спомен обиљежја у Појезни окупе  у знак сјећања на борце који су поднијели и највећи терет у борби против  фашизма,са једном идејом да на ове просторе донесу мир и слободу.

Обиљежавању 4.јула присуствовали су начелник општине Милорад Симић са својим сарадницима, представници организација које чувају тековине народноослободилачке борбе и мјештани Појезне.

На спомен обиљежје погинулим борцима НОР-а,који је изграђен у знак сјећања на почетак борбе против фашизма 1941.године вијенце су положили начелник Симић, потпредсједник Скупштине општине Славен Гојковић, те делегације Општинске организације СУБНОР-а,Удружења „Јосип Броз Тито“,удружења проистеклих из протеклог рата те представници политичких партија и мјештани.

 Предсједник дервентског СУБНОР-а Борислав Прерадовић  је нагласио да се само колонама мира могу зауставити колоне рата.

„Формула живота ј е једноставна, обезбиједити мир,слободу ,сигурност,а све оно што желимо себи ,морамо омогућити и другима. Само тако можемо утицати да се историја  не понови,а да будућност буде свима боља“,рекао је Прерадовић те нагласио да народ на балканским просторима има горка искуства када је ријеч о борби за мир и слободу што све обавезује да се трајно уложе напори да се тешко стечени мир одржи.