Обавјештење за бираче о објави списка бирача уписаних да гласају путем поште за општину Дервента.doc

Sep 21 2018

                             

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА БИРАЧЕ

 

 

            Општинска изборна комисија Дервента, на основу Закључка Централне изборне комисије БиХ од 19.09 2018. године, а у циљу заштите бирачког права, обавјештава бираче општине Дервента да се објављује списак бирача који су уписани да гласају путем поште, како би бирачи могли провјерити да ли се њихово име евентуално налази на овом бирачком списку.        

             Списак бирача који су уписани да гласају путем поште се налази  у Центру за бирачки списак општине Дервента и на огласној табли Општинске управе Дервента.

            Бирачи који евентуално нађу своје име на списку бирача уписаних да гласају путем поште, а нису доставили пријаву за гласање путем поште, требају се јавити у Општинску изборну комисију Дервента, која је дужна водити евиденцију која садржи име, презиме бирача и његов ЈМБ. Ову евиденцију Општинска изборна комисија је дужна доставити Централној изборној комисији БиХ најкасније до дана одржавања избора, односно до 06.10. 2018. године до 16,00 часова.

            Уколико бирач на дан избора 07.10.2018. године утврди да се његово име налази на списку бирача који су уписани да гласају путем поште, а није доставио пријаву за гласање путем поште, као и они бирачи који су се до дана избора евидентирали код Општинске изборне комисије, имају право да гласају на бирачком мјесту за гласање непотврђеним-ковертираним гласачким листићима на бирачком мјесту које се налази у згради Јавне установе Народна библиотека „Бранко Радичевић“ у Дервенти, Трг ослобођења у непосредној близини сједишта Општинске изборне комисије Дервента.