Најмлађи „Босиљковићи“ спремни за учешће на донаторској вечери „С љубављу храбрим срцима“

С ЉУБАВЉУ ХРАБРИМ СРЦИМА
Dec 20 2019

Општина Дервента ће и ове године учествовати у  јубиларној , десетој по реду хуманитарној  акцији  „С љубављу храбрим срцима“ која се одржава под високим покровитељством предсједника Републике Српске .Донаторско вече ће бити одржано  у недјељу, 22.децембра  у Банском двору.

Средства прикупљена у овогодишњој хуманитарној  акцији  биће искоришћена за изградњу дневних центара за дјецу са посебним потребама у Требињу и Бањој Луци.

Донаторско вече ће својим наступима уљепшати млади талентовани умјетници из Пољске, Србије и Репиблике Српске  који су партнери предсједника Републике Српске у организацији овог догађаја. Својим наступом ће се званицама и гостима представити и  Дјечија пјевачка група Културно-умјетничког друштва „Босиљак“ из Дервенте.

Културно-умјетнички руководилац  КУДМ „Босиљак“ Стана Наградић је у изјави за „Срну“ рекла да су малишани почаствовани позивом и да се ужурбано спремају  за  велики догађај.“Дводневни боравак малишана у Бањалуци биће испуњен разним активностима.За њих је веома значајан и пријем код предсједника  Републике Српске. У програму манифестације Дјечија пјевачка група  извешће пјесме из Посавине  уз музичко-играчки дио који је заснован на пјесми, игри и музичкој пратњи на шаргији.Ово није први пут да се укључујемо у хуманитарне акције  али јесте први пут да смо партнери наше предсједнице у манифестацији „С љубављу храбрим срцима“. Раније смо организовали хуманитарне концерте за оне којима је помоћ била потребна   и били дио концерта на којима су сакупљана средства“, рекла је Наградићева.