Начелнику Симићу подршка коалиционих партнера на локалним изборима

potpisivcanje sporazuma 060
Jul 03 2020

Данас је десет политичких странака дало подршку начелнику Симићу, кандидату СНСД, у кандидатури за нови мандат на локалним  изборима 2020. године потписавши   Споразум о сарадњи и подршци заједничком кандидату за начелника општине Дервента на локалним изборима 2020.године и расподјели власти у локалној управи,предузећима и установама од локалног интереса на подручју општине“.

Споразум је потписало једанаест странка  и то предсједници општинских одбора СНСД,СП, ДНС,Уједињене Српске, Демос-а,НДП и Српске напредне странке  те  повјереник Општинског одбора  Социјалистичке партије Српске ,потпредсједник  ОО ХДЗ БиХ , представник ОО СДП и члан повјереништва ОО ХС .

Споразумом се уређују међусобни односи странака потписница ради заједничког учешћа и дјеловања у кампањи за избор начелника општине. Заједничко дјеловање и сарадња ће бити настављени и у току наредног мандата начелника, од 2020.до 2024.године.Расподјела функција у органима извршне власти биће дефинисана  на основу остварених изборних  резултата. Потписивањем овог Споразума, потписници су се обавезали да неће формирати скупштинску већину са другим странкама,уколико  у томе не учествују све потписнице овог споразума.

Начелник Симић је изразио задовољство потписивањем споразума  и захвалио се свим потписницима на подршци.

„Добио сам благослов од органа своје странке да будем кандидат за начелника општине и ево данас смо потписали један протокол о понашању у подршци на изборима, како међусобно не бисмо правили турбуленције.Након избора је Споразумом дефинисано  понашање свих , а онда ћемо сигурно сјести и правити једну стабилну скупштинску већину,опет у овом саставу.И све за Дервенту.Ако је борба за столицу, мало је, ако је за власт премало је али ако је борба за Дервенту онда је то у принципу пуно. Дервента је заузела коректно мјесто у РС и БиХ па и у окружењу и пуно параметара говори у прилог томе.  Моја логика је бити домаћин ,бити обичан човјек са свим манама и врлинама.Своју политику сам заснивао на једном домаћинском односу ,на једној искрено пруженој руци.  Наставићу  и даље са још већом дозом мудрости ,оно што сам гријешио настојаћу да поправим“, истакао је начелник Симић и поручио свим странкама да их неће изневјерити јер не би данас били овдје да је другачије.

Задовољство потписаним споразумом  изразио је и народни посланик и шеф изборног штаба Игор Жунић .

„Имали смо данас прилику да видимо широку подршку начелнику Симићу. Поносан сам на то. То значи да су он и СНСД добро радили све ове године.Мислим да ће ово бити најшира подршка политичких субјеката у Републици Српској који активно учествују на изборима.Дали су подршку нашем кандидату и  сигуран сам да ће Дервента и у наредне четири године имати ову власт са коалиционим партнерима. Имамо пуно обавеза  и циљева.Сви  смо за добро Дервенте,вјерујем да ћемо и са оним људима који ће остати у опозицији , сурађивати сви  на неки начин јер нам је циљ исти-бољи живот за грађане Дервенте.Мислим да је то поента и да тако треба да водимо кампању“,рекао је Жунић ,у изјави новинарима.

Један од највјернијих партнера ове странке у претходном периоду била је Социјалистичка партија Дервента.

С обзиром на подршку коју је већ сада окупио, ја сматрам да је Симић већ сада побједник избора. Како смо до сада подржавали актуелног начелника и како смо увијек налазили заједнички језик, одлучили смо да му и даље пружимо подршку“, рекао је предсједник ОО СП Дервента Славен Гојковић.

Сличног мишљења је и представник ОО ХДЗ-а Дервента Марјан Кљајић који је истакао “да оног  ко добро ради не треба га мијењати”.