Начелник Симић разговарао са италијанским инвеститором о потенцијалним улагањима

ITALIJANSKI INVESTITOR 040
Dec 19 2018

Начелник општине Дервента Милорад Симић разговарао је са представницима италијанске компаније „ЦЛН“ који траже локацију за изградњу фабрике и ширење пословања, а чија је дјелатност оријентисана  на ауто-индустрију
Начелник Симић је навео да су кроз разговор дефинисане потребе новог италијанског инвеститора, који има седам хиљада запослених радника.
„Заинтересовани су за куповину градског грађевинског земљишта и за изградњу хале од 10.000-15.000 метара  квадратних. Ми  ћемо на наредној сједници Скупштине општине донијети одлуку о лицитацији већег броја парцела ,на којој ће и они бити у прилици да учествују. Могу рећи да све што говоримо, говоримо коректно и транспарентно и није случајно да су дошли поново  овдје јер су видјели да је ово озбиљна прича“, истакао је Симић.
Представник италијанске фирме „ЦЛН“  Анђело Фонтана изјавио је новинарима да, због повећане пословне активности, компанија жели да се прошири и на тржиште БиХ.
„Фабрика ради у 20 земаља  свијета .Наше активности су везане  за аутоиндустрију и наши клијенти су познате компаније из ауто индустрије као што су Рено, Мерцедес, Ивеко и многи други.Пронашли смо у Дервенти начелника Симића као велику подршку да би се развили и ширили посао овдје. Осамдесет одсто наших дјелатности односи се на производњу спољних дијелова за аутомобиле, као и одређених унутрашњих структура“, рекао је Фонтана.