Начелник приредио пријем за госте са Косова и Метохије

prijem za kosovo 025
Jun 20 2019

Начелник општине Милорад Симић организовао је синоћ у Центру за културу пријем и дружење за 48 ученика и 4 наставника основних школа „Доситеј Обрадовић“ из Партеша и „Вук Караџић“ из Шилова, општина Гњилане . Пријему су присуствовала и дјеца домаћини.

Начелник Симић је изразио задовољство што општина учествује у овом хуманитарном пројекту. „Драго нам је да смо ушли у ову причу и ево већ трећу годину смо домаћини дјеци и наставницима са Косова и Метохије.Садржајно смо осмислили њихов боравак овдје тако да се у овом периоду осјећају  лијепо и комотно.Посебну захвалност упућујем директорима школа „Никола Тесла“ и „19.април“ чији су ученици угостили наше драге госте.Моја захвалност и Колу српских сестара које су такође својим ангажовањем обезбиједиле смјештај за дјецу.Прилика је да покажемо хуманост, прилика је да се дјеца упознају, да створе успомене и покажу шта су праве специјалне везе у пракси. Ово је и хумани догађај и задовољство, али и прилика да чујемо како наш народ на Косову и Метохији заправо живи, рекао је Симић, додајући да се нада да ће се ова традиција и наставити.

„Осјетили смо срце Републике Српске још када смо крочили на вашу  територију.И раније сам чуо о гостопримству ових људи овдје  и сада сам се уверио у то. Наша дјеца живе у енклавама у којима им је ограничено кретање, па када дођу у једну здраву средину у којој су слободни и могу да се друже са вршњацима, то је непроцјењиво. Једино што жалимо је што не можемо да вам организујемо узвратну посјету, рекао је  Милоје Весић,помоћник директора у ОШ „вук Караџић“ у Шилову.

Као и претходних година , ученицима и наставницима је  осигуран џепарац и пригодни поклони, док је фирма „Гатарић“ обезбиједила нове руксаке, а „Јевтић комерц“ освјежење за пут и сендвиче  за повратак на Косово и Метохију. Гости су начелнику такође уручили поклоне.

Пријему су присуствовали и замјеник начелника Синиша Јефтић, начелници Одјељења за привреду и друштвене дјелатности и општу управу  Славен  Пашалић и Боривоје Голубовић, директори школа домаћина и представнице Кола српских сестара „Царица Милица“ .