Начелник Симић даривао прворођену бебу у 2019.години

IMGP9108
Feb 07 2019

Начелник општине Милорад Симић посјетио је јуче Татјану и Глигорија Ерић, родитеље чија је кћерка Дуња прворођена беба  у 2019.години. По традицији начелник је малену Дуњу даровао дукатом и пригодним поклонима.

Дуња је рођена у породилишту Универзитетско клиничког центра Републике Српске у Бањалуци, 1.јануара  у 00,40 часова . Била је тешка два килограма и дуга 45 центиметара.

„Због пријевременог порођаја и малене килаже  Дуња је била у инкубатору али је све протекло у најбољем реду.Она је наше прво дијете и планирамо имати још дјеце“, рекла је срећна мајка и захвалила се начелнику на посјети и поклонима.                                                                                          Начелник Симић је рекао да је Дуња друга беба рођена у Републици Српској ове године,а наш први суграђанин.

„Стицајем околности беба Дуња  се  родила раније али видимо да је све добро прошло. Када говоримо о наталитету,жеља нам је да нас се што више роди,а што мање оде одавде, да градимо своју средину ,а поготово да млади нараштаји остану овдје. Велико  задовољство човјеку чине овакви догађаји. Маленој Дуњи, њеним родитељима, бакама и декама желим добро здравље и дуг живот“, рекао је начелник Симић.

Порођаји у дервентском породилишту су се обављали до 31.10.2018. године и од почетка године до тада у породилишту је обављено 65 порођаја.