Начелник посјетио кориснике бањске рехабилитације у Слатини

RVI i PPB banja (3)
Jul 23 2019

На десетодневном бањском лијечењу и рехабилитацији  у бањи у Слатини  налази се једанаест  корисника из Дервенте,ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца. Средства за трошкове њиховог боравка обезбиједила је ,као и претходних година, Влада Републике Српске.

Јуче су их посјетили начелник општине Милорад  Симић и предсједник Општинске борачке организације  Дервента Чедо Вујичић и сваком кориснику уручили џепарац у износу од по 100 КМ.

„Ово је најмање што можемо учинити за ову популацију. Не можемо им надокнадити губитак њихових најмилијих али им можемо показати да смо уз њих.Његујемо ово већ дуго“, рекао је начелник Симић.

„Бањска рехабилитација РВИ и чланова породица су права дефинисана  Законом о правима  борачких категорија  у Републици Српској. Наравно да задовољавање тих права на овај начин ни изблиза није довољан али је свакако један од детаља који олакшава живот људима ових категорија“, истакао је Вујичић .

Корисници су изразили своје задовољство условима боравка и односом медицинског особља истичући да им је овакав вид лијечења био итекако потребан .Бањска рехабилитација је пракса уназад двадесет година. До сада су поред бање „Слатина“, боравили и у бањи „Врућица“ у Теслићу и „Дворови“ код Бијељине.