На подручју општине реализован већи број инфраструктурних пројеката

ozrenska ulica 057
Apr 21 2020

Без обзира на тренутну  ситуацију  изазвану  пандемијом  вируса корона  грађевински радови на подручју општине  нису обустављени. У прошлој години је направљено више  уговора који нису могли да се реализују због временских прилика односно завршетка грађевинске сезоне.

„Заговорник  сам чињенице да живот не може да стане због једног проблема, упоредо треба радити и живјети за сустра. Буџет од ове године још нисмо употријебили, он је око 1,8 милиона марака. Сва прилика је да ћемо по основу суфицита имати око 800 хиљада марака и то су значајна средства за нас. Због немогућности да одржимо сједницу Скупштине општине,нисмо били у прилици да распоредимо та средства. Питање је у којој мјери ће се остварити буџет за ову годину .Ови послови  наслијеђени  из прошле године   су добро изреализовани  и добро је нашим суграђанима послати  лијепу поруку“, рекао је начелник Симић.

Протекле сриједе су завршени радови на реконструкцији и асфалтирању Озренске улице ,у дужини од 1.200 метара ,а укупна вриједност радова је око 115 хиљада марака. Начелник је са сарадницима посјетио радове.“То је улица која спаја магистрални пут Дервента –Добој код мјеста Рабић и Ђелињак и даље Дебелу обалу.За ове радове обезбијеђена су властита средства из прошлогодишњег буџета .Овај пут је до ратних дејстава био добро прометан. Асфалтирање ове улице је подигло вриједност живљења ,сада се отварају нови видици за све наше суграђане који су се овдје доселили да живе или имају своја викенд насеља „, рекао је начелник Симић приликом посјете.

У селима се  реализују инфраструктурни радови који нису завршени  у новембру и децембру  због зимског периода. Завршено је асфалтирање  пута Легеновићи –Чолићи  у Горњем Детлаку,у дужини од 250 метара и вриједности око 25 хиљада марака, затим у Црнчи пут Наградићи у дужини од 210 метара , вриједност радова је око 20 хиљада марака,  те пут Дејановићи –Ћустићи у Горњим Церанима ,дужине 320 матара од чега су мјештани финансирали 100 метара,а укупна вриједност радова је око 35 хиљада марака.У току су радови  на реконструкцији Поп Јовичине улице  у дужини од око 50 метара,а на путу Матићи-Симићи у Лупљаници су при крају земљани радови.

У посљедња два мјесеца је урађен парк “9.јануар“ али због тренутне ситуације отварање је одгођено.Укупна вриједност урађених радова  у парку је око 480 хиљада марака ,од чега је Влада РС обезбиједила средства у износу од  350 хиљада марака.Упоредо са тим је рађен и један мањи парк код ОШ „Никола Тесла“ ,а такође  урађен је и  један прелаз тзв „лежећи полицајац“ са свјетлосном сигнализацијом,укупна вриједност радова је око 20 хиљада марака.Изграђене су степенице између  трга и зелене пијаце у вриједности око шест хиљада марака.

Завршен је и помоћни објекат на Партизановом игралишту односно свлачионице  у вриједности од око 37,5 хиљада марака,а прошле године је изведено асфалтирање и постављање подлоге  на терену. У плану је завршавање ограде и  друге фазе послова на игралишту.

Прошле године је донаторским средствима Владе РС урађен травнати терен са вјештачком подлогом  на  помоћном игралишту ФК „Текстилац“,а ових дана су на том  терену урађене приступне стазе ,трим стаза око помоћног терена и припремни радови за паркинг , у вриједности око 43 хиљаде марака. Планирано је да се до  краја мјесеца  потпише  и уговор о изградњи свлачионица  на стадиону „Текстилца“ ,у вриједности од 112 хиљада марака, од чега је 100 хиљада марака донација  српског  члана Предсједништва БиХ Милорада  Додика,а остатак је обезбиједила општина.