Музичка школа наставља рад у просторијама бивше Гимназије

muizička škola
Jan 25 2021

Руководство основне школе „Никола Тесла“ је,на приједлог надлежног министарства, донијело одлуку да ученици ове школе наставу у другом полугодишту похађају у ОШ „19.април“, Стручној и техничкој школи и СШЦ „Михајло Пупин“ због оштећења објекта школе које је настало као посљедица земљотреса крајем децембра прошле године.

За ученике Музичке школе, који су наставу похађали такође у просторијама „Николе Тесле“,настава ће убудуће бити организована у згради бивше Гиманзије,са почетком 26.01.2021.године.

„Након усаглашавања одлуке о одржавању  редовне наставе у просторијама других школа,договорено је да се и наша школа премјести па смо на коришћење добили просторије на првом и трећем спрату некадашње Гимназије. Данас смо почели да преносимо инструменте у нове просторије,а сутра планирамо да почнемо регуларно са радом“, рекла је Милијана Жунић, професор музике у Музичкој школи. Додала је да ће и музички инструменти бити премјештени у нове просторије.

„Гитаре и хармонике ћемо превести властитим аутомобилима,а с обзиром да школа има четири клавира , за превоз тих инструмената смо добили помоћ од предузећа „Комуналац“, појаснила је Жунићева.