Музаферија концертом честитао вјерницима Курбан Бајрам

Aug 13 2019

Концертом духовне музике познати интерпретатор илахија и касида Армин Музаферија честитао је грађанима Дервенте исламске вјероисповијести велики празник Курбан Бајрам.Концерт је одржан у суботу у Центру за културу.

Идеја о одржавању оваквог концерта у Дервенти траје неколико година, а доласком Нусрета Абдибеговића  на чело бањалучког муфтијства спроведена је у дјело. „Пружио нам је сву материјалну и моралну подршку и ми смо срећни да смо Бошњацима у Дервенти пружили вече духовне музике и трачак културе, те им на најбољи начин честитали предстојећи Курбан-бајрам. На овај начин пружамо им и руку захвалности за подршку пружену кроз све досадашње пројекте, нагласио је Пашановић,главни имам Исламске заједнице у Дервенти.

Он је додао да , иако постоји простор да се унаприједи положај Бошњака у нашој локалној заједници, односи са општинском управом су изузетно добри, те да руководиоци пружају подршку активностима и одазивају се на свечаности, што је добар темељ за унапређење односа и у будућности.

Начелник општине Милорад Симић је подржао организацију концерта и присуствовао истом. „И вечерас дијелим радост са дервентским муслиманима уочи великог празника Курбан Бајрама, а свим драгим вјерницима желим све добро, да у њихове куће сиђе благост. Прави вјерници су пуни радости,пуни љубави и задовољство је с њима дијелити  то и заједно ширити доброту, рекао је Симић.

Поред начелника општине, гост првог послијератног Бајрамског концерта био је и бањалучки муфтија Нусрет Абдибеговић, који се захвалио начелнику општине на топлом гостопримству. “Овај концерт је важан и значајан за Бошњаке општине али  важан за укупни амбијент суживота у овом граду који је отворен и који показује једно своје свијетло лице.Надамо се да ће овакви сусрети бити не само код нас муслимана него и код православних и католика“,рекао је Абдибеговић.