Млади умјетници се представили на првој вечери „Љетне арт сцене“

ljetna art scena,jpg
Jul 13 2020

У суботу је отворено премијерно издање „Љетне арт сцене“, фестивала који је организовала Народна библиотека „Бранко Радичевић“ , на иницијативу књижевнице Александре Мариловић, професорице музике Милијане Жунић и пијанисткиње Драгане Латиновић. Фестивал има за циљ да се прикупе средства за куповину клавира за ову установу што би створило могућност за одржавање више културних догађаја у установи.
Своје таленте су прве вечери фестивала показали Теа Станковић на гитари, виолинисткиња Маја Орландо и пијанисткиња Драгана Латиновић док је Дајана Ћук , студент друге године Академије умјетности у Бањалуци , показала како на лицу мјеста настаје умјетничко дјело. И дервентски сликар Зденко Бећаревић је представио дио свог богатог сликарског опуса,а Сара Богдан, млада дервентска умјетница, је понудила на продају једно од својих умјетничких дјела како би се прикупио новац за куповину клавира.
Организатори истичу да им је жеља да афирмишу младе умјетнике као и да фестивал прерасте у традиционални културни догађај нашег града који би убудуће привукао и познате умјетнике.
Организатори су позвали све заинтересоване да подрже ову акцију и донирају средства на рачун Кола српских сестара у Новој банци 555-30000374934-72 са назнаком „За библиотеку“.