Малишани ЈПУ „Трол“ обиљежили Дјечију недјељу

TROL
Oct 07 2020

На отвореном простору на  платоу испред зграде локалне управе, а у складу са епидемиолошким мјерама, Дјечију недјељу су свечано отворили малишани  ЈПУ „Трол“. Са овогодишњим мотом „Здраво тијело, ведар дух“ организовали су продајну изложбу здравих слаткиша .

„У складу са мотом дјечије недјеље промовисали смо здрав живот, здраву исхрану па су наши малишани са својим васпитачицама  направили здраве колачиће,здраве слаткише, ражњиће од воћа али и своје умјетничке радове како бисмо у овој продајној изложби могли симболично  да продамо и средства искористимо за њихове потребе“, рекла је Гордана Симић, директор ЈПУ „Трол“.

Дјечија недјеља  традиционално почиње прве седмице октобра ,а у наставку обиљежавања малишани из вртића „Трол“ дружиће се кроз школицу спорта која у вртићу траје већ четврту годину.

„Ове године се не можемо дружити у затвореном простору. Иначе смо се дружили са бакама и декама, мамама и татама и то је вријеме када широм отворимо своја врата родитељима и породици јер ко би други био нама партнер него породица“; рекла је Симићева.

Обиљежавању дјечије недјеље присуствовали су и замјеник начелника Синиша Јефтић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.

„Локална заједница настоји свих ових година да унаприједи квалитет услуга и подигне их на виши ниво.  Најзначајнији пројекти, који  су урађени били су везани за дјецу, омладину и спорт као што су помоћни спортски  терени, игралишта  са вјештачком  подлогом, проширење  капацитета нашег вртића „Трол“.Ту су и нека удружења као што је Удружење „Сунце“ које ће се преселити у нове просторије. Свакако ове активности  трају  цијелу годину“, рекао је овом приликом замјеник Јефтић.

Обиљежавање Дјечије недјеље представља начин да се укаже на потребу и обавезу поштовања дјетета и на заштиту дјечијих права гарантованих Конвенцијом о правима дјетета, коју је 1989.године усвојила Скупштина УН-а.