„Љетна арт сцена“ окупља дервентске умјетнике

ljetna-art-scena-derventa
Jul 03 2020

Како би се стекла могућност за одржавање више културних догађаја у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, ова установа је у сарадњи са књижевницом Александром Мариловић,професорицом  музике Милијаном  Жунић  и пијанисткињом  Драганом Латиновић покренула иницијативу за прикупљање средстава за куповину клавира. Први корак  је организовање фестивала „Љетна   арт сцена“.

„Идеја организовања „Љетне арт сцене“ницала је дуго са нашом давношњом жељом да покренемо фестивал који би окупљао  умјетнике различите бранше. Сасвим природно је да се овдје наметнула идеја да то буде под кровом  Народне библиотеке „Бранко Радичевић“,не само због простора који плијени  већ и због пријемчивости  радног особља и директора установе. Наш „угаони камен“ јесте воља да култура живи у нашем граду.Фестивал  ће нам представити прво наше суграђане који по универзитетским градовима  и академијама сањају неке здраве снове“,рекла је Александра Мариловић.

А међу њима ће се наћи ,између осталих,музичари Маја Орландо, Виолета Пећић и Теа Станковић,сликари Јелена Бардак  и Зденко Бећаревић  те Мирослав Наградић, Миланка Благојевић и многи други. Планирано је и  филмско вече Вука Пијетловића.

Организатори вјерују да ће овај фестивала бити архив хуманости и оптимизма његових грађана у тешка времена  пандемије.

„Град је оно што од њега стварају људи.Отворите своја срца и добићете оно што заслужујете. Фестивал ће се одржати на платоу испред библиотеке тако да се може обезбиједити физичка дистанца  за публику.Остале мјере се подразумијевају  и овим путем подсјећамо грађане да их се придржавају.Прво вече ће се одржати 11.јула у 20 часова,а ускоро ћемо објавити и више информација“, истакла је Мариловићева.