Kolo srpskih sestara uručilo nagradu najboljem studentu tehničkih nauka

kss-derventa
Feb 19 2019

Na nedavno održanom prvom Svetosavskom balu prikupljeno je ukupno 18.450 KM. Dio sredstava je  namijenjen za kupovinu zvona na hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Derventi, a hiljadu maraka najboljem studentu tehničkih nauka naše opštine.

Dragoradu Raduloviću, najboljem studentu , sredstva su uručena u nedjelju, u hramu Uspenja Presvete Bogorodice. Radulović je student  druge godine softverskog inžinjeringa na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

„Zahvaljujem se Kolu srpskih sestara „Carica Milica“ i želim im sreću u daljem radu. Novac će najvjerovatnije biti iskorišten za nabavku novog laptopa koji će mi pomoći u daljem školovanju“, rekao je Radulović.

U Kolu srpskih sestara  kažu da je humanitarno-prosvjetiteljski rad okosnica djelovanja Kola  i da je njihov cilj bio da se dio novca izdvoji za motivaciju mladih ljudi te da im pokažu da njihov trud nije ostao neprimijećen.“Željeli smo da nagradimo jednog od najboljih studenata iz Dervente,a ove godine smo odlučile da to bude student tehničkih nauka“, rekli su Kolu.