Колектив СШЦ „Михајло Пупин“: „Драги ученици, сањајте и остварите велике снове“

maturanti .kraj godine,jpg
May 20 2020

Колектив СШЦ „Михајло Пупин“ је данас ,20.маја, поводом завршетка наставе за матуранте и завршетка једне епохе њиховог живота упутило писмо свим матурантима у којем стоји:

„Данас је из ЈУ СШЦ “Михајло Пупин” изашла још једна генерација гимназијалаца,техничара рачунарства, мехатронике, електроенергетике и обућара.

Изашла, метафорично. По први пут матуранти нису громогласно, радосно и еуфорично ушли у зборницу у 9:55х и традиционалним посљедњим звоном огласили свој посљедњи час. Данас се по први пут нису окупили у школском дворишту нити возили дефиле кроз град. Међутим, ово ванредно стање у којем су окончали своје средњошколско образовање не умањује чињеницу да смо поносни на њих и све њихове успјехе које су остварили током школовања.

Упркос тешким изазовима с којима су се сусретали током ове четири године, ову етапу путовања су завршили са сјајним успјесима на такмичењима, конкурсима, спорту, бројним културним дешавањима, носећи са собом лијепе успомене.

Ако смо некад били строги према вама, радили смо то с намјером да вас припремимо за много веће изазове који су пред вама. Сигурни смо да смо учврстили ваше темеље и да вас спремне, зреле и одговорне пуштамо даље у живот. Уз наше вођство сте ову прекретницу савладали храбро, достојанствено и са ентузијазмом.
Срећни и поносни смо што изводимо генерацију која за собом није оставила нити један инцидент или ружан догађај.

Пред вама су нова искушења и препреке, које ћете уз помоћ знања, вјештина и вриједности које смо вам усадили, успјешно савладати.

Драги ученици, останите добри амбасадори своје школе, будите добронамјерни и великодушни према онима које ћете сретати током живота, сањајте и остварите велике снове јер будућност припада вама“ .