Катарина,Ивана и Срђан задовољни наступом на „Ритму Европе“

za ritam evrope,jpg
Sep 21 2020

Највеће дјечије музичко такмичење „Ритам Европе“ завршено је у суботу у Бањалуци  наступом свих 14 представника градова и општина Републике Српске, међу којима су били и представници  Дервенте.

Побједник такмичења , које је ове године по први пут одржано у Републици Српској, је Марија Томић из Лопара .Марија је представљала Украјину са пјесмом „Say love“ и она је својој екипи као награду обезбиједила одлазак у Украјину ,а својој општини улогу домаћина  на такмичењу наредне године. Међу најбоља три извођача су поред Марије и представници Источног Сарајева и Хан Пијеска.

Побједник такмичења је добијен сабирањем СМС гласова и гласова жирија.

Дервентски представници вокални солиста Катарина  Ћелић и плесни пар  Ивана  Симић и Срђан Јефтић  су истакли да су поносни што су били дио овог  великог музичког такмичења. Они су  представљали Данску са пјесмом „Онлy теардропс“, побједничком пјесмом Евровизије 2013.године .

„Прије свега ово је било једно лијепо искуство, дружење и један  лијепа прича,а сви смо ми на неки начин побједници“, рекла  је Катарина док се Ивана  захвалила свима који су им пружили подршку у току припрема , родитељима, школи  и другарима.

Учеснике такмичења телефонским укључењем у директан пренос финала на РТРС-у  поздравио је и начелник општине Милорад Симић.

„Ритам Европе је вечерас побиједио , на крилима наше дјеце , њихових осмијеха , пјесме и игре. Свој дјеци шаљемо поздраве из  Дервенте и поручујемо нека наставе да пјевају и плешу , а нека „Ритам Европе“ и у нашој Републици Српској постане традиција. Ч еститам на изузетном шоу програму,Вама Игоре  и колегама из Радио телевизије Републике Српске“, рекао  је начелник Симић.

Фестивал је испунио свој основни  циљ,а то је навијање и подршка за свако дијете Републике Српске, уживање у њиховим изведбама  и подршка  лијепим ријечима ,загрљајима и осмјесима  и оном ко побиједи  и оном ко изгуби .