Изградња још једног платоа за прелазак улице

OS-Nikola-Tesla_2-238×178
Jan 18 2019

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске је на приједлог општинског Савјета за безбједност саобраћаја подржала пројекат „Успори поред школе 2“ и издвојила 10 хиљада марака  за изградњу платоа за прелазак улице  у близини ОШ „Никола Тесла“, у улици Стевана  Немање. У реализацији овог пројекта  учествоваће и  локална заједница која ће такође обезбиједити средства  у износу од 10 хиљада марака.

„Реализација тог пројекта почеће у наредном периоду , а планирано је да код ОШ „Никола Тесла“ буде изграђен издигнути плато за успоравање брзине“,рекао је Горан  Јевтић, начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове.  Он је такође истакао да би од средства која преостану од реализације овог пројекта требало да буду изграђени успоривачи брзине на неколико локација у  граду.  Због  специфичности терена поред ОШ „Никола Тесла“ још увијек није утврђено тачно мјесто на којем би плато требао да буде постављен и у току је проналажење локације. Изградња овог објекта ће свакако омогућити  безбједније  кретање  ученика али и осталих учесника у саобраћају.

О значају реализације овог пројекта говори  и директор ОШ „Никола Тесла“  Љубиша Ђурић. „У нашој централној школи имамо 860 ученика у редовној настави и 120 у Музичкој школи и они углавном долазе из Кинеске четврти, Гаковца и из правца Дома здравља. Та платформа ће  итекако  допринијети  већој безбједности  дјеце у саобраћају. Пут од куће до школе ће бити  безбједнији  ,а и родитељи,чија дјеца иду у ову школу, ће бити знатно мирнији“, рекао је Ђурић.

Први овакав плато изграђен је 2017. године  код ОШ „19.април“ и он уједно представља и пјешачки  прелаз. Овај плато чине и заштитна ограда и  свијетлећи  уређаји.