Јединство у Дервенти на високом нивоу

TRI VJERSKA objekta
Jan 11 2019

Уочи  новогодишњих  празника сарајевски  покрет „Антидејтон“ дијелио је новогодишње пакетиће дјеци  бошњачке  националности у Дервенти,након чега су снимили видео прилог у којем наводе како су „пакетићи уручени дјеци која одрастају у окупираном дијелу БиХ тзв.Републици Српској“.

Дервентски  имам Муриз  еф. Абдурахмановић  истиче како нису били упознати да ће бити било какво снимање и давање изјава као и да се ограђују од свих  непримјерених  изјава и коментара чланова овог покрета.“ Желим казати да је Дервента  средина  гдје живе људи свих вјера и нација  и као таква је посебно препознатљива у цијелој БиХ.Дервента је БиХ у малом, гдје данас поново стоје и црквени звоници и џамијски минарети које су обнављали Дервенћанке и Дервенћани свих вјера и нација.То потврђује  и добра сарадња како вјерсјких заједница и општинских власти тако и обичних грађана свих вјера и нација. Проблем права грађана и повратника није питање за обичне грађане, него за оне који су за то добили мандате и који су одговорни за живот и права свих грађана. Дервента је такође препознатљива по бројним организованим посјетама ученика основних и средњих школа  вјерским објектима што је потврдило и међурелигијско вијеће БиХ недавним пројектом у  Дервенти“,рекао је имам Абдурахмановић

Обраћање дервентског  имама  поздравио је начелник општине Милорад Симић који је подсјетио да локална заједница даје подршку свим вјерским заједницама.“Немио догађај у Дервенти  када је један Бошњак окупио бошњачку дјецу и говорио како су они у гету у Дервенти .Ако ништа, то се у Дервенти  не смије рећи  и драго ми је да се Исламска заједница оградила од ових изјава. Значи,има добрих људи који ваљано размишљају али нажалост, има и оних који нас  никада неће моћи прогутати. Не бисмо ни  знали колико вриједимо  када не би било таквих“,истакао је начелник Симић.

Из  Општинске борачке организације истичу да ово није први  испад човјека из сарајевског политичког подземља који  је  усмјерен  против Републике Српске,против њеног руководства  и свих грађана. „Људи  који немају никакве квалитете, никакве идеје за нормалан живот,на овакав начин покушавају да се представе јавности. Погрешно је изабрана Дервента за такав приступ. Многи људи, многе институције, многа удружења  су уложили огроман труд и огроман напор да би у Дервенти  профункционисао заједнички живот. Многи  су жртвовали што-шта да би доказали да у Дервенти може заједно да се живи. Неозбиљно би било и помислити да неко из тог сарајевског подземља, чије име не желим ни да поменем, може на било који начин да наруши јединство које је у Дервенти  на заиста високом нивоу“, рекао је ,у изјави  новинарима, Чедо Вујичић, предсједник Предсједништва  Општинске борачке организације.