Хуманитарна организација „Срби за Србе“градиће кућу за седмочлану породицу Драгојевић

srbi za srbe015
Sep 09 2020

Општина Дервента подржаће акцију хуманитарне организације „Срби за Србе“ за изградњу куће вишечланој породици Драгојевић и то тако што ће за ту намјену додијелити један од општинских плацева у Новом насељу, договорено је на састанку представника ове организације са начелником општине Милорадом Симићем и сарадницима.

Породица Драгојевић, тачније мајка Жељана и њених шестеро дјеце, налазе се у стању социјалне потребе и тренутно живе у трошном објекту неусловном за живот.

Ипак, у прилог томе да ће се такво стање ускоро промијенити говори и одазив дервентских привредника који су обећали донације у виду грађевинског материјала довољне за изградњу већег дијела објекта.

Захваљујући оваквом договору постигнутим са општином Дервента и дервентским привредницима изгледно је да ће кућа бити изграђена до зиме, што је био и циљ акције.

Организација „Срби за Србе“ раније покренула је акцију “Позив по позив, циглу по циглу” у оквиру које корисници свих мобилних и фиксних оператера позивом на број 17763 могу донирати 2 марке. Подршка овој акцији могућа је уплатом средстава на број жиро рачуна 5620128130024158 у НЛБ банци (уз напомену за породицу Драгојевић).

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ је основана 2005. године са сједиштем у Палама и чине је млади и породични људи који улажу своје вријеме ,енергију и искуство за помоћ угроженој дјеци и њиховим породицама широм Балкана. До сада прикупила преко пет милиона евра донација  и обезбиједила помоћ за преко 2.600 породица,а које броје више од 13.000 дјеце ,од којих су многе добиле сигуран кров над главом и сву другу неопходну помоћ за нормалан  живот (намјештај, санитарије , бијелу технику,домаће животиње за узгој.)Организација има огранке Србији, Црној Гори, Аустрији, Швајцарској, Њемачкој, Норвешкој, Шведској,Канади  и САД.

Организација је за свој рад одликована Орденом Светог Саве другог реда од стране Српске православне цркве и  републичким Орденом Крста Милосрђа .